milivolt electronics world news Ske\'de_maden_iileri_eylem_yaparak_maalarn_istedi-didimhaber.net
27-02-2016

Ske\'de maden iileri eylem yaparak maalarn istedi

Ske\'de_maden_iileri_eylem_yaparak_maalarn_istedi

Aydn\'n Söke ilçesindeki özel bir maden ocanda çalan içiler, alacaklar verilmeyince kaymakamln önünde eylem yapt. ten çkarlan 20 ve üretimi durduran 100 maden içisinin katld eylemde madenciler, çocuklaryla birlikte haklarn aradr. Az emzikli çocuklaryla açklama yapan madenciler, evlerine ekmek götüremediklerini belirtti. Madenci babasna destek için gelen minik Elanur Ç., “Babam maan alamad. Un bile alamyoruz, ekmek bile alamyoruz. Paramz yok, maa yatmad. Patron artk paramz versin.” dedi. 

Sökeli madencilerin, maalar ödenmedii gerekçesiyle dört gün önce balatt i brakma eylemi devam ediyor. Hükümet Meydan\'nda toplanan içiler, madeni ileten firma tarafndan maalarnn ödenmediini ve alacaklarnn biriktiini söyledi. Ailelerinin kendilerinden para ve yemek beklediini, bunun için çaltklarn belirten içiler, maalar ödeninceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti. Madenciler adna açklama yapan Adem Çelik, “Maden içileri olarak pazar günü gece vardiyasnda, haklarmz alamadmz için üretimi durdurduk. O günden beri direniimizi sürdürüyoruz, sezimizi duyurmaya çalyoruz. 2014 Eylül aynda torba yasa çktndan itibaren maden patronlar madurlar oynuyor. Çaltmz ocan eski sahibinden iki, yeni maden sahibinden iki aylk alacamz var. Son maalarmz, aralk maalarmzda da en çok bin lira gibi komik bir rakam verildi. Patron, bize destek verdii için gurbetten gelen içi arkadalarmz, kald antiyeden atarak bizlere gözda vermektedir. Bir önceki irketten kalan iki aylk maa ve kdem tazminatlarnn, 2015 yl sonuna kadar ödenecei sözü verilmiti ancak daha bir kuru bile ödenmi deil. Biz madenciler olarak, hakkmz alana kadar mücadelemizi sürdüreceiz. Verilmeyen ücretlerimizin verilmesini istiyoruz. Maa günlerinin bir tarihte olmasn istiyoruz. Bu eylemden dolay hiçbir arkadamza bask yaplmamaldr. Ücret yoksa üretim de yok, diyoruz. Eski içilerimizin haklarnn verilmesini istiyoruz.” dedi. 

120 içiden 20\'sinin çkarld madende üretim u anda durmu durumda. Aileleriyle birlikte eylem yapan madenciler, evlerine ekmek götürmek, kiralarn ve kredilerini ödeyebilmek için maalarnn bir an önce verilmesini istiyor.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..